G-4SVPJCLT0J ANADOLUHABER

‘5 Milyona Hitap Eden Bir Erzurum Var.

‘5 Milyona Hitap Eden Bir Erzurum Var.

‘5 Milyona Hitap Eden Bir Erzurum Var.

Ankara'daki derneklerin yöneticileri ile Erzurum'a çıkarma yapan Federasyon Yöneticileri Erzurum'da yaşanan Ermeni mezalimi dolayısıyla şehitliği ziyaret ettiklerini bildirdi. Daha önce Erzurum'u gezme imkanı olmayan dernek yöneticilerine şehri gezdirdiklerini söyleyen Federasyon Başkanı Önal özellikle tabyaları gezdiklerini ve çok etkilendiklerini söyledi.

Ankara Erzurumlular Federasyonu Başkanı Önal her yıl yapılan Erzurum Günleri etkinliğini bu sene Eylül ayının sonlarına doğru planladıklarını da ifade ederek önceki yıllardan daha güzel bir program hazırlayacaklarını ifade etti.

Erzurum'un inanç turizmi, tarih ve kış turizmi açısından zengin bir kültüre sahip olduğunu söyleyen Vali Altıparmak ise bu kadim kültürün tanıtımın çok daha iyi olması gerektiğini söyledi. Son yıllarda yapılan çalışmalarla Erzurum'a gelen insan sayısının arttığını belirten Vali Altıparmak: Diğer illerde yapılan bilboard tanıtımlarıyla Erzurum'un tanıtımına katkı sağlandı. Hastane ve AVM'lere çevre illerden gelen araç sayılarında artış var. Yaklaşık 13 ille beraber 4.5-5 milyon nüfusa hitap eden bir Erzurum görüyoruz” dedi.

Tabyalarda Şehit yakınları ve Gazilere verilen iftar programının müthiş bir etki yaptığına dikkat çeken Vali Altıparmak: Eğitim Öğretim döneminin başlangıcında 4 bin 500 öğrenciye Tabyalarda, Tabyaların ruhunu anlattık. 9 Kasım'da Tabyalara 15 bin kişilik katılımla bir yürüyüş tertipledik. Muhteşem bir etkinlik oldu” diye konuştu.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 7.6 ° / 0.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 12.3 ° / -0.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı